Hooikoorts! Een review van de Philips luchtreiniger

Zo in april zijn ze daar ineens: die eerste warme dagen. Als een malle de tuin op orde maken en je eerste koffie buiten! Helaas komt met het mooie weer daar ook ieder jaar weer die hooikoorts. Ik vergeet ieder jaar weer wat een kreng het is. Mijn vriend heeft er zo mogelijk nog meer last van en onze 5-jarige dochter Lucy heeft al haar hele leven last van eczeem (wat volgens de artsen familie is van astma en hooikoorts). 

Blog FonQ (1 van 26).jpg

Als je dan ook nog bedenkt dat ons jaren 30 huis extreem stoffig is dan kom je al snel uit bij -google is mijn vriend- een luchtreiniger. Dat, of al je kleren, textiel en boeken wegdoen ;) Ik was dan ook super blij met de mogelijkheid er een te mogen testen! Laten we eerlijk zijn, die apparaten zijn best een investering. Via FonQ kreeg ik een Philips luchtreiniger toegezonden.

Blog FonQ (6 van 26).jpg

Ik heb hem inmiddels een kleine maand kunnen gebruiken en het apparaat is het hele huis door geweest. In de woonkamer, onze slaapkamer en natuurlijk Lucy's kamer. Het apparaat meet zelf de luchtkwaliteit die je vervolgens via een cijfer op het apparaat of via een app kan aflezen. Wat me meteen opviel was dat de luchtkwaliteit helemaal niet zo beroerd was als ik dacht. In mijn hoofd zat ik mezelf ziek te maken in ons stoffige met pollen gevulde huis. Dat bleek dus reuze mee te vallen. Tenzij we vis bakken.

Om een lang verhaal kort te maken: bevalt hij? Ja! Enorm. Ik zou er wel 2 bij willen :) Ik heb wat voor- en nadelen op een rijtje gezet.

  • Het werkt. Er komt een heerlijke lucht uit, geen prikkels door stof, geen geurtjes. En dat is echt zalig. Ik heb een behoorlijk goede neus en van stof ga ik niezen. Dit is voor je neus wat noise cancelling headphones zijn voor je oren. Rust!
  • De nachtmodus werkt. Je hoort hem gewoon niet dus hij kan de hele nacht prima aan blijven en dus zijn werk blijven doen.
  • Hij werkt en hij werkt snel. De turbostand zorgt ervoor dat de boel snel wordt gezuiverd. Hij heeft wel eens in de woonkamer gestaan en toen waren er een paar kruimeltjes in de oven verbrand. Wij roken het nauwelijks maar dit apparaat sloeg meteen aan op de hoogste stand! Idem voor als ik het bed ging verschonen (stof!) of de ramen met harde wind open gingen.

Waar moet je niet te hard rekenen?

  • Het helpt bij hooikoorts, absoluut. Maar hij zuigt geen pollen van je haren of kleding dus gebruik je hem tegen de hooikoorts kan je het best fris gedoucht in een schoon bed stappen voor maximaal effect. Deed ik dat niet dan lag ik evengoed te niezen. Deed ik dat wel dan werd ik (9 van de 10 dagen) wakker met een neus waar ik vrij door kon ademen, halleluja!
  • Hij werkt het beste in kleinere of afgesloten ruimtes. Lucy's kamertje is met de deuren dicht in 5 minuten bijna geschikt als operatiekamer maar onze zolderslaapkamer (die geen deur heeft en dus een open verbinding met de rest van het huis) had meer tijd nodig en daarbij slaat hij tussendoor vaker aan.
  • Het wordt netjes aangegeven in de handleiding maar hij slaat ook aan bij vocht. Dus als de damp van de badkamer andere kamers bereikte dan ging hij flink aan het werk (voor niets) dus te dicht bij een badkamer kan valse resultaten geven.
  • De looks zijn niet waanzinnig (ik kan een beetje een interieursnob zijn) maar welk merk ook, dat zijn al dit soort apparaten. Je hebt toch weer een unit in huis. Maar gezien de resultaten heb ik daar hele dikke vrede mee. Overigens denkt mijn IT-er vriendje daar anders over (gekleurde verlichting!)

Tussendoor nog wat foto's van Lucy's kamertje. Als je zo goed hebt opgeruimd dan gaan we dat uitmelken met wat fijne foto's ook ;-)

Blog FonQ (8 van 26).jpg

Meer vragen? schroom niet een berichtje achter te laten!

Liefs, Janneke

 

 

Workshop fotografie in het bos

Ik volg Liesbeth van Sloppop al een hele tijd op Instagram. Zo ook de verhuizing naar hun mooie huis in Epe. In het begin snapte ik het nog niet zo goed. Woonde ze in het bos? Na een tijdje begon het dagen. Dat bos is haar achtertuin! 

Voor degenen die haar ook volgen weten waar ik het over heb. Want wat wonen ze prachtig! en wat zou het mooi zijn daar eens te fotograferen tussen de bomen!

Sloppop-3-2.JPG

Het allerleukste komt nog; dat kan binnenkort!

Op zaterdag 16 september heb je de kans een workshop basisfotografie door mij te volgen in Epe en aansluitend het geleerde in de praktijk te brengen op haar waanzinnig mooie en fotogenieke landgoed (3 hectare!)

Wat meer informatie over de dag:

De workshop kost 169 euro per persoon en de dag duurt van 11 tot 17 uur. Dit is inclusief koffie / thee, iets lekkers en een lunch. Daarnaast natuurlijk alle informatie die je nodig hebt om nog betere foto's uit je spiegelreflex- of systeemcamera te laten komen. De theorie en de handige tips van mijzelf. Ik hou workshops graag klein, niet alleen vanwege het intieme karakter maar ook omdat er dan voor iedereen genoeg ruimte is voor vragen. Daarom heb ik maar 3 plekjes beschikbaar voor deze dag. Wil je weten wat anderen zeiden over mijn workshops? Kijk dan vooral even hier.

Lijkt je het leuk er bij te zijn die dag? Meld je dan aan via een mailtje (janneke@dailyapple.nl) of berichtje naar mij. 

Liefs, Janneke 

 

Bloesemshoot met twee vriendinnen

Vorige week zondag was het zo'n ongelofelijk mooi weer. De zon scheen dat het een lieve lust was en terwijl overal de bbq's werden afgestoft, kwamen Julie en Charlotte met hun mooie dochters Annemay en Jolie naar Vught voor een bloesemshoot :)

 

 
 

Lucy’s 4e verjaardag

En we vierden feest! Want Lucy is (bijna) vier. Nou ligt mijn blog een beetje stil maar Lucy’s verjaardag bloggen is zo onderhand een traditie.

And so we celebrated because Lucy is (almost) four years old now. My blog has been a bit quiet but to blog about Lucy’s birthday is a tradition by now. 

Ze was natuurlijk veel te vroeg wakker en de ballonnen waren al helemaal geweldig. Juist omdat ons meisje zo geniet van een simpele ballon of een klein bloemetje heb ik er geen problemen mee om haar op haar verjaardag schandalig te verwennen. Het eerste kadootje (in de categorie: ‘net als mama’) viel al helemaal in de smaak.

Of course she woke up way too early and finding all those balloons were awesome for her. Especially because our little girl really still enjoys a simple balloon or a small flower I have no trouble spoiling her outrageously on her birthday. And so the first gift (‘just like mom!’) was already a hit.

Lucy-vier-2-768x512.jpg

Ons meisje wilde aardbeientaart dus aardbeientaart kreeg ze. Omdat ik niet alles op de ochtend van te voren wilde maken bereidde ik wat dingen voor. De biscuittaart was naar idee van Fika en Fest en de bodem vond ik op Laura’s Bakery, zij heeft heel handig de hoeveelheden voor iedere maat springvorm erbij staan. Ik maakte hem een paar dagen geleden en vroor hem in. Net als dit geweldige recept van chocolate chips cookies, het receptje maken en (voor het afbakken dus) in de vriezer, ideaal! Ik heb er geen van geproefd want ze waren op voor ik het wist, aanrader dus. De cupcakes zijn naar recept van Donna Hay.

Our girl had already let me know well in advance that she wanted a strawberry cake. And so she got a strawberry cake. Because I didn’t want to make everything on the morning of the party I already had some things prepared, such as the cake bottom which I just made an deep-froze a few days earlier. Similar to the chocolate chip cookies for which I just made the batter and froze it a few days before and only had to unfreeze and bake them on the day itself. They were a huge hit, to the extent that I didn’t even get to taste one because they were all gone in an instant.

Zoveel opgebouwde spanning moet er af en toe even uit ;) De mooie feestoutfit is van Van Jansen, zij maakte het rokje.  Het shirtje is van Gray Label.

This much pent-up excitement has to be released at some point :). The great party-outfit is by Van Jansen (she made the skirt) and Gray Label (shirt).

het gezicht van Lucy toen we voor haar gingen zingen, geweldig. Zo lief en blij (en verlegen) werd ze ervan <3

This is Lucy’s face when we all sang for here. Awesome. So sweet and happy and even a bit shy. 

Alle kadootjes waren een groot succes. Maar als je bijna 4 bent is het grootste kado natuurlijk het meest interessant :) Het poppenhuis is vervolgens geen moment onbemand meer geweest. Alle meisjes (ook de grote meisjes) wilde even spelen.

All presents were a big success. But if you’re almost four, the biggest gift is naturally the most interesting. The doll house has not been unmanned for the remainder of the day. All girls, big girls included (as in: grandma as well) wanted to play with it.

Collage-1-768x642.jpg

Hoe mooi de feestoutfit ook is, het is altijd een kwestie van tijd voordat de ‘Elsa’ jurk aan moet

No matter how nice the party-outfit, it’s always only a matter of time before the ‘Elsa’ dress is whipped out.

Zelfgemaakte hamburgers met frietjes!

Homemade hamburgers and fries!

en als na een middag en avond intensief spelen iedereen weer naar huis gaat valt dat even zwaar.

And if after an afternoon and evening of intense playing everyone is heading home again it can be a bit hard to stomach.

Nog een laatste cupcakeje en spelen en toen naar bed. Ze sliep volgens mij voordat we met de trap beneden waren.

One final cupcake and a a bit of playing before going to bed. I think she slept before we were downstairs.

Fijn weekend allemaal!

Have a great weekend all!

Liefs Janneke

Love, Jan-uh-kee.