Hooikoorts! Een review van de Philips luchtreiniger

Zo in april zijn ze daar ineens: die eerste warme dagen. Als een malle de tuin op orde maken en je eerste koffie buiten! Helaas komt met het mooie weer daar ook ieder jaar weer die hooikoorts. Ik vergeet ieder jaar weer wat een kreng het is. Mijn vriend heeft er zo mogelijk nog meer last van en onze 5-jarige dochter Lucy heeft al haar hele leven last van eczeem (wat volgens de artsen familie is van astma en hooikoorts). 

Blog FonQ (1 van 26).jpg

Als je dan ook nog bedenkt dat ons jaren 30 huis extreem stoffig is dan kom je al snel uit bij -google is mijn vriend- een luchtreiniger. Dat, of al je kleren, textiel en boeken wegdoen ;) Ik was dan ook super blij met de mogelijkheid er een te mogen testen! Laten we eerlijk zijn, die apparaten zijn best een investering. Via FonQ kreeg ik een Philips luchtreiniger toegezonden.

Blog FonQ (6 van 26).jpg

Ik heb hem inmiddels een kleine maand kunnen gebruiken en het apparaat is het hele huis door geweest. In de woonkamer, onze slaapkamer en natuurlijk Lucy's kamer. Het apparaat meet zelf de luchtkwaliteit die je vervolgens via een cijfer op het apparaat of via een app kan aflezen. Wat me meteen opviel was dat de luchtkwaliteit helemaal niet zo beroerd was als ik dacht. In mijn hoofd zat ik mezelf ziek te maken in ons stoffige met pollen gevulde huis. Dat bleek dus reuze mee te vallen. Tenzij we vis bakken.

Om een lang verhaal kort te maken: bevalt hij? Ja! Enorm. Ik zou er wel 2 bij willen :) Ik heb wat voor- en nadelen op een rijtje gezet.

  • Het werkt. Er komt een heerlijke lucht uit, geen prikkels door stof, geen geurtjes. En dat is echt zalig. Ik heb een behoorlijk goede neus en van stof ga ik niezen. Dit is voor je neus wat noise cancelling headphones zijn voor je oren. Rust!
  • De nachtmodus werkt. Je hoort hem gewoon niet dus hij kan de hele nacht prima aan blijven en dus zijn werk blijven doen.
  • Hij werkt en hij werkt snel. De turbostand zorgt ervoor dat de boel snel wordt gezuiverd. Hij heeft wel eens in de woonkamer gestaan en toen waren er een paar kruimeltjes in de oven verbrand. Wij roken het nauwelijks maar dit apparaat sloeg meteen aan op de hoogste stand! Idem voor als ik het bed ging verschonen (stof!) of de ramen met harde wind open gingen.

Waar moet je niet te hard rekenen?

  • Het helpt bij hooikoorts, absoluut. Maar hij zuigt geen pollen van je haren of kleding dus gebruik je hem tegen de hooikoorts kan je het best fris gedoucht in een schoon bed stappen voor maximaal effect. Deed ik dat niet dan lag ik evengoed te niezen. Deed ik dat wel dan werd ik (9 van de 10 dagen) wakker met een neus waar ik vrij door kon ademen, halleluja!
  • Hij werkt het beste in kleinere of afgesloten ruimtes. Lucy's kamertje is met de deuren dicht in 5 minuten bijna geschikt als operatiekamer maar onze zolderslaapkamer (die geen deur heeft en dus een open verbinding met de rest van het huis) had meer tijd nodig en daarbij slaat hij tussendoor vaker aan.
  • Het wordt netjes aangegeven in de handleiding maar hij slaat ook aan bij vocht. Dus als de damp van de badkamer andere kamers bereikte dan ging hij flink aan het werk (voor niets) dus te dicht bij een badkamer kan valse resultaten geven.
  • De looks zijn niet waanzinnig (ik kan een beetje een interieursnob zijn) maar welk merk ook, dat zijn al dit soort apparaten. Je hebt toch weer een unit in huis. Maar gezien de resultaten heb ik daar hele dikke vrede mee. Overigens denkt mijn IT-er vriendje daar anders over (gekleurde verlichting!)

Tussendoor nog wat foto's van Lucy's kamertje. Als je zo goed hebt opgeruimd dan gaan we dat uitmelken met wat fijne foto's ook ;-)

Blog FonQ (8 van 26).jpg

Meer vragen? schroom niet een berichtje achter te laten!

Liefs, Janneke